29 Серпня 2023
Новини

На кордоні з білоруссю здетонували міни через удар блискавки

На кордоні з білоруссю здетонували міни через удар блискавки

Внаслідок удару блискавки на кордоні України з білоруссю здетонували кілька мін.

Про це повідомив "Беларускі Гаюн", співрозмовники "Української правди" у військових колах, пресслужба ДПСУ.

Моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн" звернув увагу, що провладні канали білорусі повідомили, що на залізничному мосту за 800 метрів від станції "Словечно" здетонувало кілька протитанкових мін ТМ-62М.

Як доказ оприлюднили фото, де видно зруйноване залізничне полотно на мосту прямо на самому кордоні білорусі з Україною (на фото можна побачити прикордонний стовп рб).

За даними білоруських ТГ-каналів, унаслідок вибуху пошкоджено опору мосту і зруйновано залізничне полотно в обидва боки.

Своєю чергою, за даними джерел у військових колах, через погодні умови внаслідок влучання блискавки стався підрив кількох мін мінно-вибухового загородження, яке прикриває певну ділянку українсько-білоруського кордону. Постраждалих унаслідок вибуху немає.

За словами співрозмовника, таке може траплятися час від часу, оскільки Сили оборони надійно замінували підступи з рб, щоб унеможливити повторення наступу з цього напрямку. Водночас на кордоні з білоруссю діють обмеження щодо перебування цивільних людей, тому мінні пристрої загрожують виключно окупантам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією, погода
В тему