23 Серпня 2023
Новини

Під час бою біля Зміїного захисники з катера підбили російський винищувач

Під час бою біля Зміїного захисники з катера підбили російський винищувач

Над Чорним морем по російському літаку днями Сили безпеки й оборони України завдали удару.

Він намагався знищити український катер поблизу острова Зміїний. Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Сили безпеки й оборони України завдали удару по ворожому літаку в Чорному морі. У територіальних водах України поблизу острова Зміїний, в районі так званих "вишок Бойка", відбулося зіткнення російського військового літака та українських бойових катерів".

Літак окупантів спробував атакувати військові судна Сил безпеки та оборони України. Однак він отримав відповідь.

"Ворожа пропаганда поширила фейк про нібито ураження та затоплення українського катера. Насправді російська ракета впала у воду та продовжила рух на зустріч із крейсером "москва" – жодної шкоди українським військовим завдано не було.

У відповідь на спробу атаки українські військовослужбовці завдали удару по літаку окупантів. Випущена з бойового катера України ракета пошкодила російський борт, який був вимушений одразу ж залишити місце події та летіти у напрямку найближчого аеродрому", - йдеться в повідомленні.

22 серпня Міністерство оборони рф заявило про "знищення літаком ПКС росії в Чорному морі, на схід від острова Зміїний, швидкохідного військового катера Willard Sea Force виробництва США з десантною групою ЗСУ на борту". Навіть показало відео. 

Міноборони рф стверджувало, що "швидкісна надводна ціль активно маневрувала, намагалася ухилитися від вогню винищувача, проте її було успішно уражено з авіаційної гармати".

Однак в Україні спростували цю заяву росіян: у коментарі CNN неназваний представник Військово-морських сил ЗСУ сказав, що подібного інциденту у ВМС України не було і втрат серед особового складу ВМС немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: чорне море, війна з Росією
В тему

Останні матеріали