21 Серпня 2023
Новини

На Волині хочуть відремонтувати костел за гроші Польщі

На Волині хочуть відремонтувати костел за гроші Польщі

У Володимирі хочуть залучити кошти польських благодійників, аби відремонтувати костел.

Про це інформують у міськраді.

Днями відбулася зустріч першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, заступника з питань діяльності виконавчих органів ради Андрія Гудима із генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку Славоміром Місяком, керівницею відділу дотаційних програм Національного інституту польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка» Мартою Шимскою, настоятелем костелу Іоакима і Анни ксьондзом Лєшеком.

Зустріч стосувалася майбутнього ремонту костелу. Разом із проєктантами та експертами вищевказаного відділу провели візуальну оцінку стану покрівлі та узгодили дії щодо реалізації подальших спільних дій.

За словами Ярослава Матвійчука, домовились про початок розроблення відповідної проєктно-кошторисної документації з ремонту даху як аварійного. Її надішлють польській стороні для можливості фінансування ремонту цьогооб’єкту культурної спадщини.

Представники «Полоніки» поінформували, що нині такі проєкти обмежуються сумою у 600 тисяч злотих, а генконсул запевнив, що після подачі заявки гарантує максимальне сприяння залученню фінансування з польського боку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир-волинський, Волинь, церква
В тему