0 0000
Новини

Фотограф із Канади поділився сумним фото ведмедя на смітнику

Фотограф із Канади поділився сумним фото ведмедя на смітнику

Фотограф із Канади Трой Мос опублікував фото ведмедя посеред безкраїх гір сміття, назвавши фотографію найсумнішою у своїй кар'єрі. Це видовище справді заворожує, але історія знімка виявилася ще сумнішою.

Трой Мос вже багато років знімає дику природу. Особливо добре йому вдаються знімки тварин, багато з яких виставляють в галереях по всьому світу.

Недавно Трой виклав фотографію, яку він вважає такою, що «найбільше розриває серце». Автор назвав її «Невидимий вершник-2017», зробивши алюзію на вершників апокаліпсису.

«Я плакав, коли знімав, потім, коли її редагував, і кілька разів, просто коли думав про неї. Я не публікував її близько місяця, і я досі не знаю, чи варто було це робити. Я знаю, що  ніколи не забуду цей момент і те, що трапилося з ведмедем після знімка – але це я не сфотографував, бо був приголомшений», – каже фотограф.

Фотографією поділилися більше тисячі осіб, і місцеве екологічне видання Desmog Canada взяло у Троя інтерв'ю про створення знімка. Воно ще сумніше, ніж саме фото.

«Я був у глушині, навколо мене були кілометри порожнечі. Оточений сміттям і природою, я дивився, як вони взаємодіють. І як це принижує ведмедя. При цьому я розумів, що ніхто цього не бачить, – Трой розповідає, що на смітнику були сім або вісім ведмедів і все виглядали просто жахливо: вели себе дуже мляво і кульгали. У одного з них на обличчі був великий опік через те, що він їв палаюче сміття. – Коли я приїхав туди вперше, я навіть не зміг знімати. Я просто подумав, що це жахливо. Наступного дня я морально підготувався до зйомки, але дивитися на ведмедів в такому стані було так само важко».

В інтерв'ю Трой нарешті зізнався, що ж сталося після знімка і чому він ніколи не зможе забути цього ведмедя: «Він дуже повільно піднявся. Я був усього в шести метрах від нього. У напівдрімоті він пішов прямо у вогняну яму, зник в ній і не повертався назад. Коли я приїхав вперше, ця яма нагадувала палаюче пекло. Я б хотів зняти, як ведмідь входить в це царство смерті. Але не зміг: я в буквальному сенсі упустив камеру від подиву».

Фотограф вважає, що зняв ведмедя в той момент, поки він чекав, коли вогонь трохи вщухне. Чоловік вважає: ведмеді розуміють, що люди палять свіже сміття, тому й поспішають поласувати ним.

Трой зізнався, що працював над знімком близько місяця: то відкривав, то закривав файл із ним, вносив незначні правки. Він довго сумнівався, чи викладати фото, тому що боявся, що люди звинуватять у всьому місцеву владу. А вина, на його погляд, лежить на всіх людях.

Одночасно красива і потворна фотографія торкнула багатьох до глибини душі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему