10 Серпня 2023
Новини

Заходив перевдягненим у туалет до школярок: киянин відсидить 10 років за ґратами

Заходив перевдягненим у туалет до школярок: киянин відсидить 10 років за ґратами
Суд призначив 10 років позбавлення волі чоловікові, який, перевдягнувшись у жіночий одяг, зайшов у шкільний туалет в Києві, де перебувала другокласниця. 

Під час слідства його випускали під заставу, і тоді чоловік скоїв ще один аналогічний злочин у Львові. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Суд визнав чоловіка винним у розбещенні малолітньої дівчинки — за ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України — і призначив йому покарання у вигляді 10 років за ґратами.

Прокурор у суді довів, що у вересні 2021 року фігурант використав перуку та жіноче вбрання, аби проникнути до вбиральні однієї зі шкіл в Деснянському районі Києва. Скориставшись відсутністю сторонніх, чоловік вчинив розпусні дії відносно 8-річної школярки.

Невдовзі його затримали: зловмисником виявився киянин, якого раніше вже судили за аналогічні злочини й карали 12 роками позбавлення волі. Однак у вересні 2021 року — за 5 днів до проникнення у київську школу — його звільнили на підставі так званого закону Савченко.

Тоді суд обрав киянину запобіжний захід у формі тримання під вартою з правом внесення застави. Родичі чоловіка внесли гроші, він вийшов з-під варти, але не з’являвся за повідомленням слідчого, тож його оголосили в розшук. 

Вдруге затримали чоловіка вже на Львівщині, де він скоїв аналогічний злочин. У грудні 2021 року чоловік, перевдягнувшись у жіночі речі, зайшов у шкільний туалет однієї з львівських шкіл, де перебувала другокласниця, і намагався вчинити щодо дитини розпусні дії. Місцевий суд відправив його під варту вже без права внесення застави.

Крім того, обвинуваченого внесли до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітніх.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, педофіли, суд
В тему