10 Серпня 2023
Новини

Чому РНБО звернула увагу на упц мп лише після вторгнення

Чому РНБО звернула увагу на упц мп лише після вторгнення

Лише під час повномасштабної війни РНБО помітила загрозу нацбезпеці з боку представників упц мп, тому що саме після 24 лютого 2022 року вони "перейшли межу".

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю "Українській правді".

"Те, що стосується ситуації, пов’язаної з церквою, майте на увазі, що це – дуже непросте питання. І коли вони (представники упц мп – ред.) перейшли межу після війни, коли частина із них фактично підтримала цю війну, не засудила цю війну, ви знаєте, що рішення були ухвалені миттєво. Тому не варто закидати нам, що, нібито, ми нічим там не займалися.

Рада національної безпеки і оборони розбиралася у цьому питанні і довела відповідними документами, хто до кого відноситься, хто до кого має ті чи інші стосунки", - сказав Данілов.

Нагадаємо, 2 грудня 2022 року президент Зеленський та РНБО запровадили санкції проти церковників упц мп. Крім того, РНБО тоді доручила Кабміну у двомісячний строк внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в російській федерації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рнбо, упц мп
В тему

Останні матеріали