8 Серпня 2023
Новини

Екснардепу від БПП повідомили про підозру

Екснардепу від БПП повідомили про підозру

Офіс Генпрокурора повідомив про підозру народному депутату VІІІ скликання за допомогу у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора 8 серпня.

За даними слідства, народний депутат, обіймаючи посаду заступника голови Комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності щодо попередньої змови з директорами двох приватних підприємств, виступив посібником у маніпулюванні на фондовій біржі учасникам фондового ринку.

У такий спосіб він незаконно збагатився на 20 млн. грн. Крім того, колишній нардеп здійснив фінансові операції із коштами, отриманими злочинним шляхом. Згодом він намагався приховати ці гроші.

«Викрита незаконна схема пов’язана зі штучним укладанням циклічних біржових угод з метою отримання заздалегідь визначеними особами інвестиційного доходу, є маніпулюванням на фондовому ринку та спрямована на введення в легальний оборот грошових коштів невідомого походження», – сказано в повідомленні.

Такі кошти надалі використовувалися національними громадськими діячами та відображалися в їх деклараціях майнового стану осіб.

Зазначимо, прокурори не називають ім'я колишнього нардепа, але з відкритих джерел відомо, що посаду заступника голови Комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності на той час обіймав депутат БПП Руслан Демчак.

Справу розслідують за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 222-1, ч. 3 ст. 209 КК України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: депутати, прокуратура
В тему

Останні матеріали