5 Серпня 2023
Новини

У чому складність наступу на Півдні

У чому складність наступу на Півдні

росіяни облаштували на Південному напрямку смугу загороджень протяжністю від 10 до 40 кілометра. Для їх подолання українським воїнам потрібна значна кількість інженерно-саперних підрозділів.

Про це розповів командувач Сил підтримки ЗСУ бригадний генерал Дмитро Герега. За його словами, ці смуги загороджень охоплюють протитанкові мінні поля, невибухові загородження у вигляді протитанкових ровів, бетонні піраміди (так звані зуби дракона), протитанкові їжаки та дротові перешкоди.

Складність ведення Силами оборони України наступальних дій на Південному напрямку полягає в тому, що противник облаштував на окупованих територіях багатоешелоновану систему інженерних загороджень, яка складається з декількох смуг протяжністю від 10 до 40 кілометра кожна, їх щільність достатньо велика,

– заявив він.

Противник підступно використовує міни, в тому числі таким чином, щоб їх не можна було вилучити. Для подолання загороджень необхідні значна кількість інженерно-саперних підрозділів, особовий склад яких зможе пророблювати проходи в мінно-вибухових загородженнях противника як вручну, так і за допомогою спеціальної інженерної техніки.

За словами генерала, частина особового складу пройшла підготовку за кордоном й вже виконує завдання у складі визначених угруповань, а також з розмінування деокупованих територій в Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Українські війська поступово розвивають контрнаступ на Півдні країни, на деяких ділянках ЗСУ вже прорвали першу лінію оборони ворога.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему