4 Серпня 2023
Новини

Авіакатастрофа у Броварах: запобіжний захід обрали п'ятьом чиновникам ДСНС

Авіакатастрофа у Броварах: запобіжний захід обрали п'ятьом чиновникам ДСНС

П'яти чиновникам Державної служби з надзвичайних ситуацій обрали запобіжний захід у справі про авіакатастрофу в Броварах, в якій загинуло керівництво МВС.

Про це повідомила пресслужба ДБР у п'ятницю, 4 серпня.

«Чотирьох фігурантів триматимуть під вартою без альтернативи внесення застави, а начальник служби безпеки польотів цілодобово перебуватиме під домашнім арештом», - йдеться у повідомленні.

Так, запобіжний захід у вигляді арешту обрали:

  • начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку та порятунку ДСНС Івану Коробці. Його заарештували на 2 місяці. При цьому Коробка заперечує підозру і заявив, що його адвокат подаватиме апеляцію.

  • виконувачу обов'язків командира частини Володимиру Леонову та ще одному чиновнику ДСНС Андрію Дворику. Печерський райсуд столиці відправив обох фігурантів справи під варту без права внесення застави. Також заарештовано командира авіаційної ескадрильї.

Чиновники підозрюються у порушенні правил безпеки руху чи експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Нагадаємо, 3 серпня п'ятьом чиновникам ДСНС повідомили про підозру.

Катастрофа сталася 18 січня у Броварах поряд із дитячим садком та житловим будинком. Впав вертоліт, на борту якого було керівництво МВС – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар Юрій Лубкович.

Загалом у вертольоті та на землі загинули 14 людей. Ще 25 людей постраждали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: авіакатастрофа, дснс
В тему

Останні матеріали