4 Серпня 2023
Новини

У білорусі росія готує теракт, - СБУ

У білорусі росія готує теракт, - СБУ

Провокацію "під чужим прапором", як заявляє СБУ, готують росіяни, щоб втягнути білорусь у безпосередні бойові дії проти України.

Про це відомо з повідомлення СБУ.

Згідно з розвідданими провокацію, у вигляді теракту, планують вчинити на Мозирському нафтопереробному заводі. Підготовкою займається диверсійно-розвідувальна група із російських військових та спецслужбовців, яких відправили до білорусі під виглядом "вагнерівців".

"Ця російська ДРГ має вчинити провокацію на НПЗ, вдаючи із себе "українських диверсантів". У скоєному рф планує звинуватити Україну, щоб таким чином вкотре спробувати втягнути Мінськ у повномасштабну війну проти нашої держави.

Інформацію про запланований у білорусі теракт співробітники Служби безпеки отримали з кількох джерел. Зокрема, зі свідчень військовослужбовця ЗС рф, якого українські захисники взяли у полон на Запорізькому напрямку", - йдеться в повідомленні.

СБУ каже, що у мобільному телефоні полоненого росіянина знайшли інформацію, що він отримав інформацію про "спеціальну місію" на Мозирському НПЗ.

"У його телефоні кіберфахівці СБУ знайшли видалену переписку з іншими виконавцями, знімки об’єкта та окрему інформацію щодо операції", - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, сбу, війна з Росією, білорусь
В тему

Останні матеріали