4 Серпня 2023
Новини

На Південному напрямку ключове значення має каскад островів на Херсонщині

На Південному напрямку ключове значення має каскад островів на Херсонщині
Каскад островів між лівим і правим берегами Дніпра у Херсонські області має ключове значення на Південному напрямку, наразі росіяни війська рф намагаються зайняти там позиції.

Про це керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в етері телемаратону «Єдині новини»

Вона розповіла, що російські війська намагаються там розгорнути свої позиції, але Сили оборони їх «методично загортають».

Так, українські артилеристи щодня виконують бойові завдання. Їм вдається вражати човни, які використовують росіяни. Гуменюк зауважила, що йдеться про їхній річковий флот, який окупанти намагаються розвинути за допомогою незаконно вилучених цивільних плавзасобів місцевих.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ повідомив, що на Херсонському та Запорізькому напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районі трьох населених пунктів, а також поцілили артилерією по 35 населених пунктах. 

Водночас на Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони України продовжують наступати. Вони закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Окрім того, Гуменюк розповіла, що на півдні ініціатива повільно переходить на бік українських військових. Так, ЗСУ починають превалювати в артилерії. Вона зазначає, що це стало можливо завдяки ударам по складах боєприпасів рф, оскільки окупанти втрачають кількісну позицію по артилерійських обстрілах і починають втрачати територіальну позицію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, запоріжжя
В тему

Останні матеріали