2 Серпня 2023
Новини

На Волині судитимуть чоловіків, які переправляли ухилянтів за $10 тисяч

На Волині судитимуть чоловіків, які переправляли ухилянтів за $10 тисяч

На Волині судять членів злочинної групи, які за 10 000 доларів США переправляли військовозобов'язаних за кордон.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

Прокурори Ковельської окружної прокуратури Волинської області скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення трьома громадянами в складі організованої групи організації складання та видачі завідомо підроблених офіційних документів, а також організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів.

За даними слідства, організатор групи, 49-річний житель Києва, упродовж травня 2022 - січня 2023 року підшуковував військовозобов'язаних чоловіків, які хотіли вирішити питання з виїздом за межі України.

Один зі спільників, лікар територіального медичного об'єднання, підробляв документи щодо встановлення медичних діагнозів, які надавали право на виключення особи з числа військовозобов’язаних та виїзду за межі країни під час дії правового режиму воєнного стану.

Третій член злочинної групи, 41-річний житель Ковеля, здійснював супровід клієнтів та перевозив ухилянтів за кордон. Свої послуги члени злочинної групи оцінювали в 10 тисяч доларів США. Усього вони встигли переправити у Євросоюз чотирьох чоловіків. Під час переправлення п'ятого, 12 січня 2023 року, їх затримали.

У ході санкціонованих обшуків в оселях затриманих вилучено готівкові кошти – майже 29 тисяч доларів США, 2500 євро, понад 100 000 гривень, чисті бланки різних документів, комп'ютерну техніку, мобільні телефони.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, митниця
В тему