2 Серпня 2023
Новини

Скандал між Польщею та Україною: як відреагував Зеленський

Скандал між Польщею та Україною: як відреагував Зеленський

Володимир Зеленський заявив, що Україна надзвичайно цінує історичну підтримку Польщі.

За його словами, свобода народів України та Польщі, а також цінності Європи та перемога над спільним російським ворогом понад усе. Про це йдеться на Twitter-сторінці керівника української держави.

«Народи Європи знають, що свобода кожного найміцніша тоді, коли це спільна свобода всіх. Ми в Європі вміємо об?єднуватися та захищати наші цінності пліч-о-пліч, незважаючи на жодні сезони та настрої, політичні течії та особисті амбіції», - зазначив Зеленський.

Згідно з його словами, зараз помітні різні сигнали, що політика іноді намагається бути вищою за єдність, а емоції – вищі за фундаментальні інтереси народів.

«Україна б?ється за свободу свою та всієї Європи, і ми вдячні кожному народу, який допомагає. Надзвичайно цінуємо історичну підтримку Польщі, яка разом із нами стала справжнім щитом Європи – від моря до моря. І жодної тріщинки в цьому щиті бути не може», - додав він.

Зеленський також наголосив, що наразі важливо не дати жодним політичним моментам зіпсувати відносини між нашими народами, а емоціям точно варто охолонути.

«Свобода й благо наших народів, цінності нашої Європи та перемога над спільним російським ворогом – понад усе», - додав глава держави.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі Бартоша Цихоцького через висловлювання глави канцелярії президента Анджея Дуди про нібито невдячність України за допомогу.

Після цього прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький обурився заявивши, що виклик посла Польщі до Міністерства закордонних справ України не повинен був відбутися.

Нещодавно в подібний скандал потрапив і міністр оборони Британії Бен Воллес. Він заявив, що союзники хотіли б бачити більше подяки від України за допомогу. Він також сказав, що «ми не Amazon».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, польща
В тему