1 Серпня 2023
Новини

У білорусі зафіксували нову локацію вагнерівців

У білорусі зафіксували нову локацію вагнерівців

Ще одну локацію вагнерівців зафіксували у білорусі під Осиповичами.

російські найманці Євгєнія Пригожина використовують військові склади, - інформує "Беларускі Гаюн".

Використання старих військових складів на території колишнього військового містечка № 28 "Поплави" під Осиповичами почалося із середини липня. Активність на території колишнього військового містечка помітили після початку прибуття великих організованих колон ПВК "Вагнера" до наметового табору в селі Цель.

Відомо, що на цій території присутні 15 будівель, з яких 10 – це військові склади площею до 1070 "квадратів". Також там є старе сховище техніки та кілька вартових приміщень.

За даними "Беларускі Гаюн", склади почали використовувати приблизно 18 липня, що підтверджують і супутникові знімки.

"Порівнюючи знімки від 17 і 24 липня, видно, що з різницею в 7 днів на території колишнього військового містечка з'явилося щонайменше 6 зон із видимими змінами. Можна розгледіти, що на 24 липня вже були роз'їжджені деякі під'їзди до ангарів", – мовиться у повідомленні.

"Беларускі Гаюн" нагадує, що 24 липня колона ПВК "Вагнера", що складалася з 80 машин, рухалася з боку табору в селі Цель і звернула з траси на Верейці.

Та колона могла їхати як на полігон в Осиповичах, так і до військових складів біля Поплави.

Нагадаємо, після невдалого заколоту Пригожин вирішив розмістити своїх найманців у білорусі, оскільки відмовився підписувати контракт з міноборони росії. За даними Держприкордонслужби, станом на 22 липня у білорусі перебувають приблизно 5 тисяч вагнерівців. Завдяки супутниковим знімкам вдалося підрахувати, що в білорусі налічується близько 750 одиниць техніки в таборі ПВК "Вагнера". Найманці вперше взяли з собою до білорусі бронеавтомобілі "Щука".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему