31 Липня 2023
Новини

Обіг грошей між рф та Україною: у Рівному ліквідували обмінники

Обіг грошей між рф та Україною: у Рівному ліквідували обмінники

У кількох областях України заблокували канал обігу коштів між рф та Україною, який функціонував з допомогою криптовалютних технологій і заборонених російських платіжних систем.

Про це 31 липня повідомила пресслужба СБУ.

У чотирьох регіонах припинили діяльність мережі підпільних конвертаційних центрів, через кожен з яких щомісяця «проходило» понад один мільйон доларів.

Ділки користувалися підсанкційними російськими системами переказів Юmoney, Webmoney та криптовалютою. Вони надавали послуги виводу з території РФ російського рубля через його конвертування в криптовалюту та обготівковування в гривню.

Основними клієнтами зловмисників були хакери та представники комерційних структур, які проводили тіньові товарообмінні та фінансові операції з країною-агресором.

Обготівковування криптовалюти здійснювали у підпільних конвертцентрах, які діяли як пункти обміну валют у Києві, Харкові, Рівному та Сумах.

Під час обшуків за адресами проживання і роботи фігурантів виявили майже 60 млн у гривневому еквіваленті, а також обладнання, яке ділки використовували у незаконній діяльності.

Наразі одному з учасників оборудки повідомлено про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення до відповідальності інших учасників незаконної діяльності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу, гроші
В тему

Останні матеріали