31 Липня 2023
Новини

До виконання бойових завдань готуються командири «Азову»

До виконання бойових завдань готуються командири «Азову»
До виконання завдань готуються звільнені з російського полону командири «Азову», заборони на їхню участь у бойових діях немає.

Про це заявив командувач Національної гвардії України Олександр Півненко в інтерв’ю «Українській правді». 

За його словами, командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс») уже «обіймає якусь посаду». Водночас інші захисники Маріуполя «готуються і будуть виконувати завдання, як і всі інші». 

Він також висловив особисту думку стосовно заборони на участь у бойових діях для командирів із «Азовсталі». 

«Для мене такої якоїсь заборони, щоб мені хтось казав, що ті воюють, а ті — ні, немає. Тим паче я не розподіляю, хто воює», — сказав командувач Нацгвардії. 

Поміж іншим, він відповів на питання щодо можливої дати, коли можна буде побачити участь Дениса Прокопенка в бойових діях. Півненко каже, що це залежить від ситуації на фронті.

«Можливо, і протягом місяця. Побачимо, подивимося, життя покаже», — додав він.

Нагадаємо, на початку липня з Туреччини до України разом із президентом Володимиром Зеленським повернулися п'ятеро командирів з «Азовсталі».

Тоді в Україну прибули командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший офіцер «Азову» Олег Хоменко та командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега.

Пізніше ввечері Денис Прокопенко заявив журналістам у Львові про наміри повернутися на фронт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему