31 Липня 2023
Новини

Удар по Кривому Розі балістичними ракетами: серед загиблих - 10-річна дитина

Удар по Кривому Розі балістичними ракетами: серед загиблих - 10-річна дитина

У Кривому Розі дві балістичні ракети росіян влучили в житлову багатоповерхівку та у навчальний заклад, п'ятеро мешканців загинули.

Про це інформують керівник МВС Ігор Клименко та в ефірі марафону новин, речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі нацмарафону новин, місцеве видання "Перший міський. Кривий Ріг", президент Володимир Зеленський і ДСНС.

"Кривий Ріг. росіяни поцілили по місту двома ракетами. Одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу. Під завалами ймовірно є люди. Працюють рятувальники та поліція. Друга ракета зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи житлового будинку. Виникла пожежа. Станом на 10:15 одна людина загинула, за медичною допомогою звернулося 10 мешканців", - напиав Клименко. 

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що окупанти ймовірно ударили балістичними ракетами. За даними "Першого міського. Кривий Ріг", вибухи пролунали ще до сигналу тривоги.

У житловій багатоповерхівці в одному з під’їздів знищені квартири з третього по дев’ятий поверх. Також вибуховою хвилею вибиті вікна у сусідніх будинках та приміщеннях. 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що вранці 31 липня росіяни обстріляли Кривий Ріг і Херсон.

"Влучання в житлові будинки, навчальний корпус університету, перехрестя. На жаль, є загиблі й поранені. Під завалами можуть бути люди. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких через російський терор", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що рятувальники та всі необхідні служби на місці й працюють. Він також додав, що вже провів розмови з МВС та СБУ.

"Останні дні ворог уперто б’є по містах, по центрах міст. Обстрілює цивільні об'єкти й житло. Але цей терор нас не злякає і не зламає. Працюємо й рятуємо наших людей", − підсумував Зеленський. 

У ДСНС повідомили, що у багатоповерхівці врятували дитину 2013 року народження. Триває гасіння осередків пожежі із залученням колінчатого підйомника, здійснюється поквартирний обхід, проводиться евакуація населення.

ДСНС встановила намет для надання психологічної допомоги людям.

У результаті удару по чотириповерховій будівлі навчального закладу сталося руйнування з 2 по 4 поверхи − 3 людини постраждали. 

До пошуково-рятувальних робіт у Кривому Розі залучені 230 рятувальників та 57 одиниць техніки.  

Станом на 12:10 відомо про 4 загиблих у Кривому Розі, серед них 10-річна дитина. Ще 43 людини постраждали.

Нагадаємо,  вранці 31 липня російські війська обстріляли з "Градів" центр Херсона, у результаті чого загинув мирний мешканець та ще 4 цивільних дістали поранення. Загиблий і поранені є працівниками комунального підприємства Херсонської міської ради. Пізніше пролунали вибухи у Кривому Розі – росіяни завдали по місту ракетного удару, поцілили у житлову багатоповерхівку.   

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Відео T1.ua, дніпро
В тему

Останні матеріали