28 Липня 2023
Новини

У Чорному морі росіяни погрожують цивільним суднам: перехоплена розмова

У Чорному морі росіяни погрожують цивільним суднам: перехоплена розмова

У Чорному морі українські прикордонники перехопили погрози російського корабля торговому судну.

Про це інформує пресслужба ДПСУ.

Військові кораблі агресора продовжують поводитися нахабно та зухвало в акваторії Чорного моря, порушуючи усі норми міжнародного морського права.

Прикордонникам вдалося перехопити розмову окупантів, які через відкритий канал вийшли на зв'язок із судном, що проходило неподалік одного з морських портів України.

Як свідчить радіоперехоплення, росіяни запитують спочатку про прапор країни, під яким їде судно, потім про вантаж, допитуються, чи є на борту зброя, а потім озвучують попередження-погрозу.

"Я попереджаю вас про заборону руху до портів України. Також, перевезення судном будь-якого вантажу до України вважається російською стороною потенційним транспортуванням військового вантажу. Країна, під прапором якої прямує  судно, вважається втягнутою у конфлікт в Україні. Прийом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Україна змушена експортувати агропродукцію суходолом і річковим транспортом після того, як росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи й почала обстрілювати українські порти, заблокувавши морський експорт.

У Держдепартаменті США попередили, що росія може готувати операцію під чужим прапором у Чорному морі на тлі серії атак по портовій інфраструктурі на півдні України. Також про це попередив міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

Британська розвідка повідомляла, що після зриву "зернової угоди" рф може готуватися до перехоплення торгових суден у Чорному морі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чорне море, війна з Росією, прикордонники
В тему

Останні матеріали