28 Липня 2023
Новини

На Буковині посадовця військкомату підозрою у незаконному переправленні ухилянтів до Румунії

На Буковині посадовця військкомату підозрою у незаконному переправленні ухилянтів до Румунії

В Чернівецькій області посадовця військкомату та двох його спільників затримали за підозрою у незаконному переправленні ухилянтів до Румунії.

Як повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, за даними слідства, вказані особи попри заборону на виїзд за кордон чоловіків під час воєнного стану намагались переправити до Румунії двох своїх знайомих.

Затримали їх «на гарячому» – під час спроби пішки перетнути кордон поза межами пунктів пропуску. Виявили підозрюваних співробітники прикордонної служби та одразу викликали слідчо-оперативну групу.

Сьогодні вказаним особам оберуть міру запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону ДПС України.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: чернівці, війна з Росією, Румунія
В тему