28 Липня 2023
Новини

В Одесі в Будинку профспілок вибухнула граната: є загиблий

В Одесі в Будинку профспілок вибухнула граната: є загиблий
В одеському Будинку профспілок пролунав вибух, у результаті чого загинула людина.

За попередньою інформацією, внаслідок необережного поводження вибухнула граната. Про це повідомила поліція Одеської області.

Зараз на місці працює слідчо-оперативна група та фахівці управління вибухотехнічної служби Нацполіції в Одеській області. Правоохоронці встановлюються всі обставини події та обіцяють надати більш детальну інформацію згодом.

Нагадаємо, з одеським Будинком профспілок пов’язані трагічні події 9-річної давнини. 2 травня 2014 року проукраїнські активісти хотіли провести марш «За єдність України» в Одесі. Проте їм завадили прихильники «антимайдану». Унаслідок цього у центрі Одеси, на Грецькій площі, виникли сутички, де застрелили шість проукраїнських активістів.

Після цього майданівці рушили на Куликове поле, де розташовувався табір «антимайдану». Учасники останнього забарикадувалися в Будинку профспілок. Уже на місці майданівці почали громити та палити залишені намети. З будівлі їм відповідали пострілами й пляшками із займистою сумішшю. Якоїсь миті Будинок профспілок спалахнув. 

Того дня загинули 48 людей, сотні людей постраждали. Розслідування трагедії триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією
В тему