27 Липня 2023
Новини

На південь України росія направила модифіковані гелікоптери Ка-52М

На південь України росія направила модифіковані гелікоптери Ка-52М
На півдні України росія почала використовувати вертольоти Ка-52М.

Йдеться про модифіковані версії ударного гелікоптера Ка-52 «Алігатор». Про це заявила розвідка Міноборони Великої Британії, - пише hromadske.

За даними розвідки, за останні місяці росія посилила власні війська на півдні України невеликою кількістю «сильно модифікованих» Ка-52М. 

Там зазначили, що це «абсолютно нові» версії модернізованого вертольота Ка-52М, для яких рф врахувала досвід зі збройного конфлікту в Сирії. 

Крім цього, росія вдосконалила парк вертольотів Ка-52 шляхом інтеграції нової протитанкової ракети LMUR. Ці ракети здатні вражати ціли на відстані до близько 15 км. 

«Екіпажі Ка-52 швидко скористалися можливістю запустити цю зброю за межі досяжности української ППО», — зазначає розвідка.

Міноборони Великої Британії припускає, що загалом росія втратила близько 40 гелікоптерів Ка-52 з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Проте все ж ці літальні апарати «завдали Україні великих збитків», вважає британське відомство.

Ка-52 — російський ударний гелікоптер, який здатен здійснювати бойові операції у складних метеоумовах та у будь-який час доби. Гелікоптер може виявляти техніку на значній відстані та розвиває швидкість до 300 км/год.

Озброєння Ка-52 складається із 30-мм автоматичної гармати та підвісного авіаційного озброєння на крилах. Там можуть розташовуватись блоки з 23-мм авіаційними гарматами, пускові контейнери з некерованими реактивними снарядами, а також протитанкові керовані ракети «Атака» та «Вихрь-1». 

Вартість одного Ка-52 «Алігатор» становить близько 16 мільйонів доларів. Нагадаємо, востаннє Збройні сили України повідомляли про збиття цього російського бойового вертольота 25 липня. 

Як пише російське пропагандистське медіа «ТАСС», перші нові гелікоптери Ка-52М надійшли на озброєння російської армії у січні 2023 року. 

У нових версіях ударного вертольота, як стверджується, встановили модернізований прицільний комплекс, що має розширити можливості застосування озброєння у нічних умовах. Також йдеться про нібито вдвічі збільшені показники з дальности виявлення та розпізнавання цілі. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія, авіація
В тему

Останні матеріали