27 Липня 2023
Новини

Очільниця Музею Голодомору подає до суду через цькування за зовнішність

Очільниця Музею Голодомору подає до суду через цькування за зовнішність
Через образу честі та гідності на тлі цькувань у соцмережах щодо її зовнішності позов до суду готує в.о. директора Національного музею Голодомору-геноциду, кандидатка історичних наук Леся Гасиджак.

Про це вона повідомила в етері «Радіо Свобода». Вона зазначила, що готує офіційну заяву разом з правниками.

«Позов до суду проти Клима Братківського також буде обов'язково. І це питання не у мені. Я дуже спокійно насправді до всього цього хейту поставилася. Це дуже смішна історія, і сумна з іншого боку. Але я принципово буду подавати до суду, бо розумію, що такі історії трапляються кожного дня. Хейту зазнають дуже багато жінок в Україні. І не лише через зовнішність, а просто через те, що вони є жінками на керівних посадах», — сказала Гасиджак.

Посадовиця зазначила, що це має бути повчальний кейс, щоб він ніколи більше не повторився.

«Дуже багато зусиль фахівці різних рівнів докладають до того, щоб суспільство наше трохи змінилось. Щоб ми перестали інакшість сприймати як щось погане, неправильне і незручне. Виявляється, роботи попереду ще дуже багато. У нас іде війна. З війни повертаються захисниці та захисники без рук, без ніг. Потім ці люди будуть зазнавати хейту?» — сказала Гасиджак.

Нагадаємо, юрист Клим Братківський у Facebook заявив, що Леся Гасиджак не може очолювати Музей Голодомору-геноциду через нібито невідповідну зовнішність, а натомість керівником має бути «військовий, який пройшов російський полон і знає реально, що таке голод».

У коментарях під дописом чоловік заявив, що «вигляд пані Лесі є недоречним щодо музею Голодомору, це виглядає, або як знущання або комічно». Братківський заявив, нібито Лесі Гасиджак «має бути соромно», що вона «з таким виглядом представляє музей Голодомору».

У відповідь низка користувачів соцмереж, медійників та омбудсмен України Дмитро Лубінець розкритикували Братківського за цькування директорки музею за зовнішність та висловилися проти лукізму.

Лубінець наголосив, що цькування Лесі Гасиджак є абсолютно неприпустимими та недоречними і лише професійні якості та здібності повинні бути критеріями для оцінки її здатності до керівництва та виконання обов'язків на посаді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: музеї, суд, жінки
В тему

Останні матеріали