27 Липня 2023
Новини

На Одещині росіяни атакували портову інфраструктуру: є загиблий

На Одещині росіяни атакували портову інфраструктуру: є загиблий
По Одеській області у ніч проти 27 липня російсько-українські війська здійснили ракетний удар. 

Внаслідок цього є загиблий і руйнування. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Ракети «Калібр» росіяни випустили з підводного човна в акваторії Чорного моря. Внаслідок влучання загинув цивільний охоронець 1979 року народження.

Відомо, що внаслідок атаки було пошкоджено обладнання одного з вантажних терміналів, знищено будівлю охорони та два автомобілі.

Нагадаємо, попередня атака сталася у ніч проти 23 липня: російські війська, атакуючи Одещину, використавши 19 ракет п?яти типів. ЗСУ знищили 9 повітряних цілей. Відомо про одного загиблого цивільного. За даними Офісу президента, постраждала 21 людина, зокрема четверо дітей.

російська протикорабельна ракета Х-22 влучила у вівтар Свято-Преображенського собору Одеси. Також унаслідок атаки зруйновані 6 житлових будинків, зокрема й багатоквартирні. Понівечені десятки автівок. У багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.

росія майже тиждень щоночі обстрілює південь України після виходу із «зернової угоди», за якою з портів України експортували українську агропродукцію. Влада України зазначає, що в такий спосіб окупанти намагаються ізолювати вихід України до Чорного моря. Та окрім портової інфраструктури, росія також обстрілює житлові райони, торгові мережі та українські пам’ятки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією
В тему