26 Липня 2023
Новини

На південному фланзі довкола Бахмута захисники успішно наступають

На південному фланзі довкола Бахмута захисники успішно наступають
На південному фланзі довкола міста Бахмут Сили оборони України продовжують успішно вести наступальні дії.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр. За її даними, жорсткі бої тривають у районі населених пунктів Кліщіївка, Курдюмівка, Андріївка. 

«Ворог чіпляється за кожен метр зайнятої землі, чинить потужний опір, застосовує резерви, разом із тим зазнає значних втрат», — пише Маляр.

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках. Там окупанти шукають в українській обороні слабкі місця, здійснюють артобстріли, атакують групами піхоти та використовують загони спецпризначення. За словами Маляр, війська рф усіма силами намагаються протиснути оборону, але без успіху. 

На півдні українські військові продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, поступово просуваються. 

У районі селища Старомайорське тривають бої. Маляр зазначила, що українські оборонці мають успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах. росіяни намагаються повернути втрачені позиції, зокрема північно-східніше села Роботине Запорізької області, але безуспішно.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що протягом минулого тижня — із 17 до 23 липня — українські військові звільнили понад 12 квадратних кілометрів на південному фронті та ще 4 квадратні кілометри — на Бахмутському напрямку.

Загалом на південному фронті за час наступу вже звільнили більш як 192 квадратні кілометри. А на Бахмутському напрямку українська армія за час наступу звільнила вже приблизно 35 квадратних кілометрів території.

Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий у коментарі CNN заперечив втрату трьох населених пунктів на північному сході України. Про це заявляли в росії та це випливало з карти DeepState.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему