25 Липня 2023
Новини

Поширення роспропаганди: ексдепутату Мураєву повідомили про підозру

Поширення роспропаганди: ексдепутату Мураєву повідомили про підозру
На керівника забороненої партії «Наші», колишнього народного депутата Євгена Мураєва співробітники СБУ зібрали доказову базу. 

Йому оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу, - повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівських наративів у інформаційному просторі України. Таким чином колишній депутат, як указує СБУ, цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців у інтересах рф.

«Насамперед це стосувалося подання викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені», — розповіли в Службі.

І зауважили, що саме через це на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції. Після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала Служба безпеки України, фахівці остаточно підтвердили факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Мураєву про підозру за двома статтями ККУ:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Євгену Мураєву загрожує до 15 років позбавлення волі. Нині правоохоронці продовжують розслідувати справу, щоб установити всі обставини злочинів.

Нагадаємо, восени 2022 року співробітники СБУ провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва. Вони тоді знайшли готівку в російських рублях, зброю, а також комп’ютерну техніку й мобільні телефони з доказами незаконних дій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, депутати
В тему

Останні матеріали