24 Липня 2023
Новини

Для України чи Польщі «вагнерівці» не становлять загрози – аналітики

Для України чи Польщі «вагнерівці» не становлять загрози – аналітики

Інформаційні операції щодо Заходу посилили президент рф володимир путін і самопроголошений глава білорусі олександр лукашенко.

Вони заявляють, що контрнаступ України нібито провалився, а "ПВК Вагнер" нібито становить загрозу для Польщі. Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни.

"Високопоставлені західні і українські лідери та ISW продовжують вважати, що ще занадто рано давати оцінку українському контрнаступу, оскільки Україна все ще має значні незадіяні підготовлені сили і зберігає здатність розпочати вирішальні операції в будь-який час і в будь-якому місці за власним вибором…

Немає жодних ознак того, що бойовики "Вагнера" в білорусі мають важке озброєння, необхідне для серйозного наступу на Україну або Польщу. Умовою угоди путіна-лукашенка-пригожина, яка поклала край збройному повстанню, була передача "Вагнером" такої зброї Міністерству оборони рф", - йдеться в повідомленні.

В інституті наголосили, що фото головної бази "Вагнера" в Целі, Осиповичі, вказує на те, що транспортні засоби, припарковані на території бази і навколо неї, – це переважно сотні легкових автомобілів, невеликих вантажівок і приблизно 35 напівпричепів.

"Сили "Вагнера" в білорусі не становлять військової загрози для Польщі чи України, поки вони не будуть переозброєні механізованою технікою", – зазначили в ISW.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь, олександр лукашенко, володимир путін
В тему