23 Липня 2023
Новини

Їхали в Маріуполь для будівництва: громадян Узбекистану відправили на фронт

Їхали в Маріуполь для будівництва: громадян Узбекистану відправили на фронт
російські окупанти мобілізували та відправили на фронт громадян Узбекистану, які прибули до тимчасово окупованого Маріуполя для будівельних робіт.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України ввечері 22 липня.

Генштаб зазначив, що наявність громадян Узбекистану помітили в підрозділах російських військ, які розміщені в тимчасово окупованій Горлівці Донецької області.

Вони прибули до міста Маріуполь для проведення будівельних робіт. Після прибуття в узбекистанців вилучили паспорти та мобілізували до складу окупаційних військ «як добровольців», розповіли в Генштабі.

До слова, російські окупанти й надалі намагаються поповнювати втрати в живій силі завдяки примусовій мобілізації на тимчасово захопленій території України.

Наприклад, у травні Генштаб повідомляв, що в низці населених пунктів Херсонської області помітили факти насильницького затримання чоловіків, які раніше відмовилися від українського громадянства на користь російського. Окупанти вимагають від таких громадян хабар за відтермінування від примусової мобілізації.

Здаватися в полон безпечно після попереднього обговорення умов капітуляції з уповноваженими представниками українського командування. Ось контакти для звернень щодо здачі в полон:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему