20 Липня 2023
Новини

Ексдиректору «Волиньторф» визначили заставу: що відомо

Ексдиректору «Волиньторф» визначили заставу: що відомо

Колишньому директору державного підприємства «Волиньторф» Сергію Голоюху, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні майже 6 млн грн, Вищий антикорупційний суд визначив 402 600 грн застави з покладанням обов'язків.

Таке рішення 17 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У документі не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Голоюха.

«Клопотання детектива НАБУ - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Сергія Голоюха – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 402 600 гривень», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Волинської, Львівської та Рівненської областей без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із свідками, а також з підозрюваним, та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору ДП «Волиньторф» Сергію Голоюху та керівнику приватної компанії. Досудовим розслідуванням встановлено, що для заволодіння майном ДП наприкінці 2013 - початку 2014 року колишній директор «Волиньторфу» уклав три договори на купівлю цінних паперів за кошти державного підприємства у сумі 5,57 млн грн. При цьому в день придбання указані цінні папери були одразу продані керівником ДП, але кошти від їх продажу до державного підприємства так і не надійшли.

Слідством зібрані достатні докази, які свідчать про те, що указані особи незаконно заволоділи вищевказаними коштами під виглядом виконання угод із цінними паперами, використовуючи рахунки низки юридичних осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, суд
В тему