19 Липня 2023
Новини

У порту Чорноморська росіяни знищили 60 тисяч тонн зерна

У порту Чорноморська росіяни знищили 60 тисяч тонн зерна

У порту Чорноморська внаслідок російських атак на інфраструктуру на Одещині знищено 60 тисяч тонн зерна.

Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Сольський.

росія вкотре вдалась до обстрілів об'єктів портової інфраструктури та зернових терміналів Одеси та Чорноморська, які були задіяні в функціонуванні "зернового коридору".

У порту Чорноморська знищили 60 тис т зерна, яке мало бути завантаженене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому. 

Також вивели з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ. За оцінками спеціалістів, для повноцінного відновлення постраждалих об’єктів знадобиться не менше року. Сольський додав, що найбільше постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. 

Міністр нагадав, що якщо Україна не зможе експортувати продовольство, то населення найбідніших країн опиниться на межі виживання. Крім того, постраждає світова економіка.

"Зросте ціна на збіжжя і не всі країни зможуть дозволити собі купувати сг продукцію, а значить ціна значно зросте на продукти харчування: борошно, крупи, м'ясо", - наголосив очільник Мінагрополітики.

Нагадаємо, вночі 19 липня росія атакувала зернові термінали в портах Одеса та Чорноморськ, внаслідок цього зазнала пошкоджень інфраструктура трейдерів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, економіка, одеса
В тему

Останні матеріали