18 Липня 2023
Новини

За Старомайорське тривають тяжкі бойові дії

За Старомайорське тривають тяжкі бойові дії
За тимчасово окуповане селище Старомайорське, що на Донеччині, тривають тяжкі бої.

Сили оборони ведуть бойові дії на південь від Макарівки, - повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень під час брифінгу в Military Media Center. 

«У зоні посиленої уваги важкі бої за населений пункт Старомайорське на південь від Макарівки по течії річки Мокрі Яли. Тут перевага на нашому боці», — повідомив Шершень.

З його слів, наразі українські військові ведуть наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Попри спроби росії перекидувати власні резерви, українські військові продовжують просування. Речник додав, що українські бійці успішно тримають оборону — без втрат позицій. 

Крім того, ЗСУ стримують наступ російсько-окупаційних військ в районі Красногорівки та Мар’їнки. Тільки у районі Мар'їнки за добу зафіксували 15 важких штурмів. 

Поміж цим, Шершень повідомив втрати ворога за 17 липня. Українські військові ліквідували 151 окупанта, поранили ще 179 солдатів. Також Сили оборони знищили понад 41 одиницю озброєння та військової техніки рф, серед яких 4 танки, 12 бойових броньованих машин, 10 артилерійських систем та мінометів та 3 реактивні системи залпового вогню. Окрім того, за минулу добу українські військові знищили 14 складів боєприпасів росіян.

Нагадаємо, за минулий тиждень, 10 —16 липня, українські військовослужбовці звільнили 7 квадратних кілометрів на Бахмутському напрямку та 10,9 квадратних кілометрів на півдні.

Загалом за час контрнаступу Сил оборони просування українських військових на півдні становить 9,25 км, звільнена площа складає 179,5 квадратних кілометрів. А на Бахмутському напрямку загалом звільнена площа складає 31 квадратних кілометрів.

У Міноборони повідомили, що росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, там тривають важкі бої. З кінця минулого тижня окупанти активно наступають на Куп’янському напрямку Харківщини. 

На сході війська рф шукають слабкі місця в українській обороні та активно проводять штурмові дії в районах Масютівки та Новоселівського, щоб витіснити Сили оборони за бар’єрний рубіж річки Оскіл. На цих напрямках українські війська перебувають в обороні, чинять опір, тривають гарячі бої.  

На півдні Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, просувають в глиб противника, за тиждень взяли у полон 50 окупантів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк
В тему