18 Липня 2023
Новини

Пошкодження Кримського мосту: аналітики оцінили наслідки

Пошкодження Кримського мосту: аналітики оцінили наслідки

Наслідки для російської логістики на півдні України, ймовірно, матиме нова атака на Кримський міст.

Свою оцінку надали аналітики Інституту вивчення війни.

По-перше, йдеться у звіті, російські туристи, які втекли з окупованого Криму, ймовірно, посилили трафік та перешкоджали логістиці з півострова до тилових районів Запорізької та Херсонської областей.

По-друге, зазначають аналітики, нездатність російської влади перевести суспільство у стан воєнного часу теж матиме наслідки: потік туристів до Криму значно обмежує логістику росії на південь України у розпал контрнаступу ЗСУ.

«Міст через Керченську протоку проходить вздовж однієї з двох наземних комунікацій, що підтримують південне угруповання військ росії, а інший маршрут проходить через окуповані Донецьку, Запорізьку та Херсонську області. Цей єдиний маршрут матеріально-технічного забезпечення, що залишився, тепер є єдиною точкою для постачання великої кількості механізованих російських сил на півдні України, необхідних для відбиття українського контрнаступу», – йдеться у звіті.

Загалом, констатували в ISW, російська логістика на півдні України, ймовірно, постраждає у короткостроковій та середньостроковій перспективі.

Нагадаємо, в українській розвідці також констатували, що через пошкодження Кримського мосту у окупантів виникнуть проблеми з логістикою.

У СБУ нагадали, що норми міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи супротивника. А Кримський міст є одним із транспортних коридорів військових поставок для російської армії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією
В тему