17 Липня 2023
Новини

Україна готова продовжити «зернову ініціативу» без рф — Зеленський

Україна готова продовжити «зернову ініціативу» без рф — Зеленський

Україна готова продовжити дію "зернової угоди" без росії та направить відповідні сигнали посередникам угоди - ООН та Туреччині.

Про це Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю африканським журналістам, передає прессекретар глави держави Сергій Нікофоров.

"У нас були дві угоди: Україна, Туреччина, ООН; інша угода – росія, Туреччина, ООН. Тому, коли росія каже, що вона зупиняє, – вона зриває свої домовленості з Генсеком ООН Гуттерішем і з Президентом Ердоганом. Не з нами. У нас не було ніяких з ними домовленостей", – заявив глава держави.

Після офіційного сигналу рф про розрив домовленостей Зеленський доручив Міністерству підготувати офіційні сигнали до Організації Об’єднаних Націй і до Туреччини.

"Для того, щоб вони мені відповіли як президенту України, що вони готові продовжувати нашу ініціативу", – пояснив Зеленський.

"Навіть без рф треба робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, – то всі готові продовжувати постачання зерна", – додав він.

Нагадаємо, речник кремля дмитро пєсков 17 липня заявив про зупинку дії "зернової угоди". Речниця МЗС рф Марія Захарова заявила "РИА Новости", що росія сьогодні офіційно проінформувала Туреччину й Україну, а також секретаріат ООН про заперечення проти продовження "зернової угоди".

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вірить, що президент росії насправді хоче продовження дії так званої "зернової угоди" та поговорить з ним про це.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, туреччина, Україна, економіка, оон
В тему