14 Липня 2023
Новини

З білорусі росія вивела майже всіх військових

З білорусі росія вивела майже всіх військових
З території білорусі станом на зараз росія вивела практично всіх своїх солдатів. 

Українська розвідка вважає, що наразі загроза нового вторгнення з білорусі — відсутня. Про виведення військ розповів речник ДПСУ Андрій Демченко на брифінгу в Медіацентрі — Україна.

«На щастя, ситуація по кордону з білоруссю залишається повністю контрольованою. По той бік кордону ми не бачимо, щоб ворог мав якесь необхідне угруповання, яке б могло здійснити вторгнення на територію України. Але, попри все, ми маємо бути готові до розвитку будь-якої ситуації», — сказав Демченко.

За його словами, кількість російських військових на полігонах білорусі за останній час тільки зменшувалася.

«Ще донедавна ми фіксували цю кількість десь на рівні двох тисяч військовослужбовців, але наразі пройшла чергова ротація і практично всі російські військові були виведені з території білорусі», — наголосив речник.

Демченко не виключає, що через деякий час у межах нової ротації росія може знову завести свої підрозділи на територію білорусі. Але наразі прикордонники такого не фіксують.

Крім того, прикордонники не спостерігають організованого заведення на територію білорусі російських найманців з приватних військових компаній, про що раніше зазначалося. білорусь навіть готувала майданчики, де була готова прийняти російських найманців на своїй території.

Речник Держприкордонслужби підкреслив, що Україна продовжує нарощувати свої можливості на північній ділянці — як по лінії кордону, так і в прикордонні. Це робиться, аби Сили оборони мали всі можливості протидіяти будь-якій загрозі, яка може йти з цього напрямку.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 14 липня заявив, що «з урахуванням даних розвідки та вжитих заходів загроза вторгнення з білорусі — відсутня». Про це йому доповів керівник військової розвідки Кирило Буданов під час Ставки верховного головнокомандувача.

Однак на засідання все ж розглянули готовність Сил оборони до захисту північного кордону, якщо виникне така потреба.

Раніше командувач «Півночі» генерал-лейтенант Сергій Наєв заявляв, що усі патрулі поліції та підрозділи контррозвідки на кордоні з білоруссю переведені на посилений режим бойового чергування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, війна з Росією
В тему