10 Липня 2023
Новини

В Україні Rheinmetall відкриє завод з виробництва бронетехніки

В Україні Rheinmetall відкриє завод з виробництва бронетехніки

На території України готується відкрити завод із виробництва та ремонту бронетехніки найбільший німецький військовий концерн Rheinmetall.

Про це повідомляє CNN із посиланням на заяви генерального директора компанії Арміна Паппергера.

За його словами, завод запустять «протягом 12 тижнів» та розмістять у західній частині України.

Журналісти зазначають, що, за їхніми даними, на підприємстві збиратимуть та обслуговуватимуть бронетранспортери Rheinmetall Fuchs.

Крім того, концерн навчатиме українців ремонту танків та іншої броньованої техніки. Відомо, що Rheinmetall експлуатуватиме завод у партнерстві з українською державною оборонною групою «Укроборонпром». Паппергер також висловив упевненість, що Україна та партнери зможуть захистити фабрику від атак росіян.

«Зараз багато заводів, які виробляють військову продукцію в Україні. Це просто ще один – і ми зможемо захистити його», – сказав він.

Нагадаємо, ще у травні ЗМІ повідомляли, що Укроборонпром уклав з Rheinmetall контракт на створення в Україні танкового заводу. Тоді зазначалося, що німецький концерн матиме 51% акцій у новій компанії, а також візьме він управління підприємством. Сьогодні також стало відомо, що в Україні почали будувати завод із виробництва турецьких безпілотників Bayraktar.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, економіка, Україна
В тему

Останні матеріали