10 Липня 2023
Новини

Командир полку «Азов» Прокопенко заявив, що повернеться на фронт

Командир полку «Азов» Прокопенко заявив, що повернеться на фронт

Перший коментар дав командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), який 8 липня повернувся з Туреччини до України.

Він заявив, що буде повертатися на фронт. Про це він повідомив журналістам у Львові, пише Громадське.

«Я ще раз хочу щиро подякувати пану президенту, його команді, Силам оборони й кожному солдату, який боронив нашу неньку, продовжує боротися з окупантами на фронті в той час, поки ми були в полоні. Це дуже великий внесок у нашу незалежність, у боротьбу за нашу державність, суверенітет і територіальну цілісність.

Я глибоко впевнений, що армія — це командна робота. І від сьогодні ми разом із вами продовжимо боротьбу. Ми обов’язково своє слово ще скажемо в бою. Найголовніше на сьогодні — те, що українська армія перехопила стратегічну ініціативу на лінію фронту.

Із кожним днем ми просуваємося, знищуємо ворога, звільнюємо тимчасово окуповані території. Я впевнений, що ми зробимо все можливе і неможливе, аби прискорити цей процес і щоби війна дійшла до свого логічного завершення. Слава нації!» — сказав Прокопенко.

На запитання, чи буде повертатися на фронт, він відповів: «Звісно. Для цього ми повернулися в Україну».

До слова, з Туреччини до України разом із президентом Володимиром Зеленським 8 липня повернулися п'ятеро командирів із «Азовсталі».

Додому прибули командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший офіцер «Азову» Олег Хоменко та командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега.

16 травня 2022 року в Міноборони повідомили, що Україна розпочала операцію з порятунку захисників Маріуполя. Вона тривала кілька днів. Україна планує повернути всіх оборонців через обмін.

Україні 21 вересня 2022 року вдалося звільнити з російського полону 215 людей, із-поміж яких 108 бійців «Азову». Серед них і командири гарнізону «Маріуполь» Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко та Денис Шлега. Однак командири з вересня перебували в Туреччині під гарантіями захисту й безпеки президента Реджепа Ердогана. Вони мали залишатися там до кінця війни.

Дружина «Редіса» та засновниця Асоціації сімей захисників «Азовсталі» Катерина Прокопенко у травні 2023 року розповідала «Укрінформу», що командири перебували на закритому режимному об'єкті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему