9 Липня 2023
Новини

Біля Кримського мосту пролунали вибухи

Біля Кримського мосту пролунали вибухи

У Керчі пролунали декілька гучних вибухів. Російські загарбники стверджують, що це був удар ракетою, проте в мережі вже почали з'являтися відео, які дещо не збігаються зі словами окупантів.

Вибухи в Керчі пролунали вдень близько 12 години. Місцеві кореспонденти повідомляють, що вони звучали один за одним, близько 3-4 разів.

Росіяни завили про атаку крилатою ракетою

Гауляйтер тимчасово окупованого Криму Серій Аксьонов заявив, що у районі Керчі нібито збили крилату ракету. Водночас він сказав, що пошкоджень та постраждалих немає.

Також у мережі з'явилося відео роботи ППО в Керчі. Масштаби підозріло малі, як для крилатої ракети. Проте те, що "бавовна" дісталася близько до Кримського мосту – таки факт. Російська влада вже закликає жителів окупованого півострова не панікувати.

Місцеві жителі повідомляють, що біля нього видніється дим. Також вони стверджують, що бачили декілька ракет.

Після вибухів на Кримський міст нікого не пускали – об'єкт закривали на в'їзд та виїзд. Російські пропагандистські видання стверджують, що це пов'язано з "українською атакою".

Місцеві жителі розгублені. Спершу навіть не зрозуміли, чи стоїть міст, чи ні. Через деякий час рух мостом таки відновили. Отже, ще стоїть, проте навряд надовго.

Цікаво, що приблизно через годину після цього повідомлення російські ЗМІ заявили, що ППО працює вже у Ростовській області. І що навіть нібито є пошкодження. У мережі стверджують, що область атакував безпілотник.

Україна вже атакувала Кримський міст і зробить це знову

8 жовтня 2022 року близько 6 години ранку на Керчинському мосту трапився потужний вибух, що серйозно пошкодило частину об'єкта.

9 липня у Міноборони офіційно визнали, що саме Україна вдарила по Кримському мосту. Про це заявила заступниця міністра Ганна Маляр.

Голова СБУ Василь Малюк називає Кримський міст законною ціллю для України. Адже російські загарбники використовують його для своєї логістики.

Росіян неабияк налякала перспектива втратити міст. Після вибухів вони стали заганяти на рентген усі автівки, а в період літнього сезону під час контрнаступу ЗСУ ще більше посилили там охорону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, крим, вибух
В тему

Останні матеріали