9 Липня 2023
Новини

«Ми давали присягу», - Святослав «Калина» Паламар

«Ми давали присягу», -  Святослав «Калина» Паламар

Заступник командира «Азову» Святослав Паламар («Калина») після повернення із російського полону виступив із першою заявою, у якій розповів, чи планує повертатися на військову службу.

Про це «Калина» сказав під час виступу у Львові 8 липня.

"Переповнюють емоції, але повинен сказати. Завжди думав, як образно, без подробиць описати нас у Туреччині. І спадають на думку лише слова відомої української поетеси, мати поезії Лесі Українки. Це те, як нам було у Туреччині", - поділився враженнями "Калина".

Далі він процитував вірш Лесі Українки, змінивши останні фрази.

"Ми паралітики з блискучими очима,

Душею сильні, волею слабкі,

За спинами у нас ростуть орлині крила,

Але кайданками ми були прикуті до турецької землі", - сказав легандарний український командир, подякувавши Зеленському, його команді та усім, хто "знайшов ключик, щоб відкрити кайданки".

"Ми повернулися і далі ми будемо робити свою роботу. Ми військові, ми давали присягу", – заінтригував він.

Повернення командирів "Азовсталі" до України: що відомо

Нагадаємо, через пів року, 8 липня, до України із Туреччини із російського полону повернулися легендарні командири "Азовсталі" - Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. У цей же день ввечері глава держави та "азовці" прибули до Львова. Там відбувся молебень до 500-го дня війни.

У Росії образилися на Туреччину, бо вона нібито повернула командирів захисників "Азовсталі" до України без узгодження цього питання з Москвою. Із такою заявою виступив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему