7 Липня 2023
Новини

Україна отримає ударні гелікоптери від Чехії

Україна отримає ударні гелікоптери від Чехії
У найближчі місяці Силам оборони передадуть більше ударних гелікоптерів і ще сотні тисяч одиниць боєприпасів великого калібру.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала підтвердив нову військову допомогу України. Про це він написав у Twitter.

Він зазначив, що Чехія також допоможе Україні з підготовкою пілотів, у тому числі для літаків F-16, і доставить в Україну авіасимулятори, щоб навчання відбувалося не лише у західних країнах, а й в Україні. Фіала зазначив, що Чехія вже відправила в Україну 676 одиниць важкої техніки та понад 4 мільйони одиниць боєприпасів середнього та великого калібру.

«Це означає, що щодня, починаючи з першого дня війни, з Чехії в Україну виїжджає близько 10 000 одиниць боєприпасів і щонайменше один танк, реактивна установка, гаубиця тощо», — зазначив він.

Фіала розповів, що президент Володимир Зеленський запевнив його, що цінує допомогу Чехії та готовий підтримати чеські компанії, які беруть участь у проєктах відбудови в Україні.

Нагадаємо, президент України прибув з офіційним візитом до Чехії 6 липня. Зеленський анонсував, що  планує провести переговори з президентом Чехії Петром Павелом, прем’єр-міністром Петром Фіалою, а також головами Сенату та Палати депутатів парламенту Мілошем Вистрчілом та Маркетою Пекаровою Адамовою. Павел зазначив, що в інтересах Чехії, аби Україна, як тільки закінчиться війна, почала переговори про вступ до НАТО.

«Це добре для нашої безпеки, регіональної стабільності та економічного процвітання. Ми також будемо прагнути розпочати переговори щодо вступу України до ЄС до кінця цього року», — зазначив президент Чехії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему