0 0000
Новини

Археологи знайшли консерви з обезголовлених жаб

Археологи знайшли консерви з обезголовлених жаб

У Єрусалимі в одній з скельних гробниць археологи виявили амфору, в якій знаходилися кістки дев’яти жаб, про що повідомляє Ізраїльське відомство у справах старовини, інформує eizvestia.com. 

Археологи розкопали поховання, в якому виявили скелет людини, що лежить на спині. Навколо знаходився похоронний інвентар у вигляді керамічних судин. За стилістикою кераміки археологи змогли визначити, що гробниця, ймовірно, належить до середнього бронзового віку (близько 4000 років тому).

Серед керамічних судин вчені знайшли амфору, в якій знаходилися кістки дев’яти обезголовлених жаб. Учасники розкопок припускають, що це було частиною похоронного ритуалу, адже в той час у єгиптян і у інших сусідніх народів жаби вважалися символом відродження.

На думку керівника розкопок Шуа Кісілевіца, жаби могли використовуватися як підношення у вигляді їжі, щоб померлий зумів скористатися цим в потойбічному світі.

Продукти в якості похоронних підношень часто використовувалися в той час. Те, що у жаб немає голів – не дивно. Це один із способів їх приготування, при якому жабу обезглавлюють і видаляють токсичну шкіру, – розповів археолог.

Таку цікаву амфору археологи знайшли не вперше. Подібна посудина була раніше знайдена на півночі Ізраїлю в Аді Вара, де знаходилася могила пізнього бронзового століття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали