7 Липня 2023
Новини

На Одещині депутата і його дружину викрили на привласненні 24 млн грн держбюджету

На Одещині депутата і його дружину викрили на привласненні 24 млн грн держбюджету
Депутата Одеської обласної ради та його дружину підозрюють у привласненні бюджетних коштів, які мали спрямувати на ремонт і будівництво інфраструктури.

Про це повідомляють Служба безпеки України та Одеська обласна прокуратура. 

Кошти були виділені на ремонт і будівництво об’єктів комунальної та соціальної інфраструктури протягом 2017–2021 років. Зокрема, на будівництво дитячого садка та встановлення вуличного освітлення в 11 населених пунктах області.

За даними слідства, до злочинної групи також входили директор підконтрольної будівельної компанії та голови селищних рад.

Депутат із дружиною координували укладання договорів між сільрадами і підрядною організацією. Вони штучно завищували вартість та обсяги ремонтно-будівельних робіт, кажуть правоохоронці. 

Так, підозрюваним вдалося заволодіти понад 7 мільйонами гривень. За попередніми даними, загалом вони завдали збитків державі на понад 24 мільйони гривень.

Фігурантам повідомили про підозру за злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією">ч. 3 ст. 28, ч. 1, 3 ст. 358, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Правоохоронці зазначили, що розслідування триває. 

Як кажуть в СБУ, раніше депутату та його дружині повідомляли про підозру в рейдерському захопленні землі в Одеській області. За даними слідства, вони намагалися заволодіти приміщеннями «Укрпошти» поблизу прибережної захисної смуги в Затоці та привласнити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, одеса
В тему