6 Липня 2023
Новини

Львів окупанти атакували «Калібрами»: знищили 7 з 10

Львів окупанти атакували «Калібрами»: знищили 7 з 10

З акваторії Чорного моря близько 1:00 ночі 6 липня окупанти випустили ракети — із надводних носіїв та підводних човнів.

Уночі 6 липня російські окупанти атакували Львівщину ракетами «Калібр». Повітряні сили ЗСУ знищили 7 із 10 ракет. Про це повідомило командування Повітряних Сил ЗС.

Зафіксували кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та річище Дніпра, а потім різко змінили курс на захід.  

У результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних Сил вдалося знищити сім із десяти крилатих ракет «Калібр». На жаль, є влучання ракет по цивільних об’єктах у місті Львів.

Керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк розповіла, що вже з 5 липня військові спостерігали активність російських ракетоносіїв, їх збільшення протягом доби та маневри, та попереджали про небезпеку.

Станом на вечір минулого дня у Чорному морі сконцентрувалося 4 ракетоносіїв і тоді вже «стало очевидно, що ворог готується до застосування ракет морського базування». Пізніше, вночі, росіяни ще збільшили кількість ракетоносіїв.

За словами Гуменюк, протягом нічної атаки окупанти задіяли щонайменше 6 ракетоносіїв — три надводних та три підводних із загальним залпом до 36 ракети типу «Калібр». Відстань, яку може подолати «Калібр», випущений з моря, становить 2 500 кілометрів і покриває фактично всю територію України.

«Тому ми завжди наголошуємо: навіть якщо ви дуже вірите у наші ППО, необхідно переходити в укриття, у якій би частині України ви не перебували», — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, в ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок. Наразі відомо про 4 загиблих та 32 постраждалих людей. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що ця нічна атака стала найбільшою атакою на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення. 

Президент Володимир Зеленський відреагував на обстріл: «Мої співчуття рідним! Відповідь ворогу обов’язково буде. Сильна».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, війна з Росією
В тему