29 Червня 2023
Новини

Закрите укриття в Києві: охоронця випустили з СІЗО

Закрите укриття в Києві: охоронця випустили з СІЗО

У справі про загибель людей через закрите укриття в Києві апеляційний суд міста змінив запобіжний захід охоронцю Вадиму Мошкіну.

Замість перебування у слідчому ізоляторі йому призначили нічний домашній арешт. Про це інформує "Суспільне" із зали суду.

Рішення ухвалене в четвер 29 червня. Апеляційну скаргу на рішення посадити Мошкіна під варту подав його адвокат Сергій Моргун.

За його словами, ризики є необґрунтованими, адже в підозрюваного немає можливості впливати на свідків, і він не планує переховуватися від слідства. Також захисник зауважив, що підозра є необґрунтованою, оскільки нібито офіційно охоронець не мав би відкривати сховище.

"Є наказ, що Мошкін зобов'язаний відкривати сховище, але з цим наказом його ніколи не ознайомлювали. Також не було враховано і швидкість подій. Всього у Мошкіна було 5 хвилин на відкриття дверей. Він спочатку не почув тривоги. Адміністрація ніяк не організувала приміщення, аби він почув тривогу", - йдеться в повідомленні.

Сам Вадим Мошкін свою провину визнав.

"Я маю відповідати за те, що сталося. Зараз такий час, що не можна бути стороннім", - сказав охоронець.

Нагадаємо, в ніч на 1 червня під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинули троє людей, у тому числі дитина 2013 року народження. Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Суд обрав запобіжні заходи чотирьом підозрюваним у справі. Зокрема, охоронця Мошкіна відправили під варту на два місяці без права внесення застави. Прокуратура навіть пояснила, чому охоронця посадили у СІЗО, а чиновникам лише дали цілодобовий домашній арешт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, сізо
В тему