28 Червня 2023
Новини

Удар по Краматорську: затримали коригувальника

Удар по Краматорську: затримали коригувальника

Затримали агента спецслужб рф, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня.

Про це інформують в СБУ.

У спецслужбі заявляють: встановлено, що затриманим коригувальником удару по Краматорську виявився "розконсервований" агент головного управління Генштабу зс рф. 27 червня він отримав завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе і зафіксувати наявність там відвідувачів.

Для виконання ворожої вказівки агент рф здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього фігурант переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці.

Отримавши цю інформацію, російські загарбники здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди.

Внаслідок ворожої атаки загинуло щонайменше 9 місцевих жителів, серед них – 3 дітей. 60 осіб отримали поранення різного ступеню важкості.

За даними слідства, ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства. Наразі вживаються комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення фігуранта та інших причетних осіб до відповідальності.

"Агент рф обов’язково буде відповідати перед українським судом. Але таке затримання – це ще й сигнал для всіх інших коригувальників і зрадників, які працюють на ворога. Запам’ятайте – покарання невідворотне! Так само, як неминуче будуть відповідати перед міжнародним трибуналом і організатори воєнних злочинів – представники путінського режиму. Для цього ми постійно ведемо юридичну роботу і продовжуємо збір доказів для міжнародних судів", - сказав голова Служби безпеки України Василь Малюк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк, сбу
В тему