27 Червня 2023
Новини

У Київ виявили ще одного проросійського священника

У Київ виявили ще одного проросійського священника
На одному з блокпостів на в'їзді в Київ прикордонники зупинили священника української православної церкви московського патріархату.

Його телефон містив дані про антиукраїнську діяльність, - повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ). 

«Десятий за цей рік прихильник "русского міра" в рясі. Прикордонники на Київщині вкотре виявили проросійського попа. Телефон батюшки був повним номерів російських абонентів», — розповіли там.

Прикордонники додали, що під час перевірки інформації у відкритих джерелах відносно священника також з’ясувалося, що чоловік є противником створення незалежної помісної церкви в Україні.

«Правоохоронці передали батюшку співробітникам Служби безпеки України для подальшої "душевної розмови"», — кажуть у ДПСУ.

Джерело у прикордонній службі в коментарі hromadske зазначило, що йдеться про Кіцая Івана — архієрея Української православної церкви московського патріархату. Він очолює Криворізьку єпархію УПЦ МП. 

Нагадаємо, на Тернопільщині судитимуть послушника Почаївської лаври УПЦ МП, якого обвинувачують у виправданні збройної агресії росії та закликах до підтримки окупантів. Йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру священнослужителю Ізюмської єпархії УПЦ МП, який публічно підтримав дії росії, а під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині втік на територію рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, упц мп
В тему