27 Червня 2023
Новини

«Вагнерівці» передаватимуть білорусам бойовий досвід, - лукашенко

«Вагнерівці» передаватимуть білорусам бойовий досвід, - лукашенко
Після штурму українських позицій командири ПВК «Вагнер» передаватимуть білорусам бойовий досвід.

Про це заявив самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко, - пише «БелТА».

На зустрічі із міністром оборони білорусі Віктором Хрєніним лукашенко заявив, що «вагнерівці» можуть розказати зокрема про зброю (яка добре працювала, яка ні), про тактику тощо.

«Зараз багато розмов та балачок: "Вагнер, Вагнер, Вагнер". Люди не розуміють, що і ми прагматично до цього підходимо [...] Якщо їхні командири приїдуть до нас і допоможуть нам... Досвід. Слухай, вони на передовій — штурмові загони. Розкажуть нам, що зараз важливо. Ось мені путін востаннє сказав: контрбатарейна боротьба, без цього неможливо. Безпілотники. Вони через це пройшли», — сказав Лукашенко.

Він додав, що боятися «вагнерівців» не треба, а білоруси «перебувають насторожі».

Перед цим лукашенко заявив, що йому «було боляче спостерігати за подіями на півдні росії», коли сили ПВК «Вагнер» намагалися провести заколот. За його словами, «якби пішла смута», на Заході миттєво цим скористалися б. «Моя позиція: якщо впаде росія, ми залишимося під уламками, всі загинемо» — сказав лукашенко.

Глава білорусі сказав, що «не потрібно робити героя» ні з нього, ні з путіна, ні з пригожина. Мовляв, вони цю ситуацію пропустили, «а потім думали, що розсмокчеться, а воно не розсмокталося».

Нагадаємо, найманці пригожина 24 червня захопили військові об’єкти в Ростові, зокрема штаб Південного військового округу рф та аеродром, а також узяли під свій контроль військові об’єкти в місті Воронеж. Колона ПВК «Вагнер» була й у Липецькій області. російська влада вже готувалася до облоги москви.

Президент росії володимир путін назвав дії пригожина «ударом у спину країні й народу» та сказав, що війська рф уже отримали наказ про «нейтралізацію заколотників». Президент росії у пошуках рішення телефонував до лідерів білорусі, Туреччини, Казахстану й Узбекистану.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка заявили, що власник ПВК «Вагнер» у розмові з лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф. Згодом пригожин і сам підтвердив, що його найманці розвертають свої колони й ідуть у зворотному напрямку, «не доходячи 200 км до москви».

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він «піде до білорусі», а «вагнерівців» влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до білорусі, «є слово президента росії».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: олександр лукашенко, білорусь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали