27 Червня 2023
Новини

Трьом посадовцям у Тернополі оголосили підозру

Трьом посадовцям у Тернополі оголосили підозру
Затриманим на хабарі голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації оголосили про підозру.

За даними слідства, вони вимагали з підприємця-волонтера близько 2,4 мільйона гривень. Про це повідомляють Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

НАБУ та САП не повідомляють імен підозрюваних. Та ЗМІ вказують, що йдеться про голову облради Михайла Головка, а також двох заступників начальника ОВА — Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука.

За даними слідства, посадовці наполегливо просили місцевого бізнесмена та волонтера надати понад 2,4 млн грн за підписання комунальним підприємством Тернопільської облради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

За ці кошти вони також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Розслідування НАБУ і САП розпочали за заявою громадянина, у якого підозрювані вимагали кошти.

Детективи НАБУ затримали підозрюваних 26 червня «на гарячому» після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тисяч гривень.

Нині правоохоронці готуються оголосити затриманим про підозру. Попередня кваліфікація — ч. 4 ст. 368 (Підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: тернопіль, війна з Росією, хабар, набу, Відео T1.ua
В тему