27 Червня 2023
Новини

На Закарпатті чоловік хотів продати дитину за $25 тисяч

На Закарпатті чоловік хотів продати дитину за $25 тисяч
Закарпатець намагався вивезти та продати дитину за $25 тисяч на територію ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік шукав батьків із маленькими дітьми та переконував продати їх для усиновлення до однієї з країн ЄС. 

Підозрюваний мав досвід роботи в освітніх закладах, тому йому вдалося знайти аргументи, чому дитині в умовах війни буде краще виїхати з країни, кажуть у прокуратурі. 

«Закарпатець видавав незаконний бізнес за шанс швидкої матеріальної наживи», — зазначають правоохоронці. 

Так, він знайшов жінку із Житомира, якій за продаж її однорічного сина обіцяв 5 тисяч доларів. Попередньо надав аванс — 1 тисячу доларів. Як зазначають у прокуратурі, продаж дитини загалом мав принести 25 тисяч доларів.

Чоловіка затримали на українсько-словацькому кордоні. Він разом із хлопчиком та його матір’ю намагався перетнути контрольний пункт пропуску «Малі Селменці».

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні закінченого замаху на торгівлю людьми з метою експлуатації за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 149 КК України). Йому загрожує ув'язнення від 8 до 15 років.

Наразі закарпатця тримають під вартою з можливістю внесення застави. Слідчі намагаються встановити кінцеву мету вивезення дітей за кордон та знайти людей, які ще можуть бути причетними до торгівлі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, торгівля людьми, діти
В тему