27 Червня 2023
Новини

Справа Шеремета: її розглянуть спочатку

Справа Шеремета: її розглянуть спочатку
Спочатку розпочнеться суд у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, що сталося 7 років тому.

Двоє з трьох присяжних більше не можуть брати участь у суді. Один із них мобілізований до лав Національної гвардії, а інша виїхала за кордон. У вересні 2022 їх звільнили, - пише «Українська правда».

Новий склад присяжних відібрали 2 червня 2023 року. Туди увійшов один присяжний, який залишився від попереднього складу, і один, який був серед запасних. Через зміну присяжних розгляд справи має розпочатися з початку. Поки він ще не запустився.

Засідання, призначене на 23 червня, також перенесли через те, що на нього приїхала лише одна з трьох обвинувачених — дитяча лікарка Юлія Кузьменко.

Колишня військова медсестра Яна Дугарь перебуває на навчаннях. Причину відсутності спецпризначенця та музиканта Андрія Антоненка не оголошували, однак прокурору надали документи з поясненнями. Наступне засідання призначили на 21 серпня.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув зранку 20 липня 2016-го внаслідок вибуху машини. Він їхав на ранковий ефір своєї програми.

Попри численні експертизи, допити понад 1000 осіб, вилучення відео з камер спостереження обсягом понад 150 терабайтів, протягом трьох років у справі про вбивство Шеремета не було жодного офіційного підозрюваного.

У грудні 2019-го у справі затримали трьох фігурантів. Це музикант, відомий як Riffmaster, і військовий Сил спеціальних операцій ЗСУ Андрій Антоненко, лікарка «Охматдиту», волонтерка і дитяча хірургиня Юлія Кузьменко на псевдо «Лиса», а також військова лікарка Яна Дугарь.

Слідство довгий час наполягало, що Антоненко, «захопившись ультранаціоналістичними ідеями» і «культивуючи велич арійської раси», організував убивство Шеремета й залучив до злочину Кузьменко, Дугарь та інших невстановлених осіб, які мали навички роботи зі зброєю та вибуховими пристроями. За даними слідства, Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко був тим, хто супроводжував її, а Дугарь напередодні проводила розвідку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, київ, суд
В тему