26 Червня 2023
Новини

У білорусі будують табори для «вагнерівців»

У білорусі будують табори для «вагнерівців»

Будівництво військового табору для найманців ПВК "Вагнер" вже ведеться у Могилівській області білорусі. Частина "вагнерівців" мала виїхати до рб з росії після невдалої спроби заколоту.

Про це повідомляє російське медіа "Вёрстка", з посиланням на співрозмовника у лісництві Могилівській області, - пише Суспільне. За його словами, таборів буде кілька, один із них розташується недалеко від міста Осиповичі. Це 200 кілометрів від кордону з Україною.

"Ми працюємо, вже сьогодні працюємо. Завтра до обіду стоїть завдання (побудувати — ред.)", — сказав співрозмовник журналістам.

Він додав, що площа табору становитиме 24 тисячі квадратних метрів і він буде розрахований на вісім тисяч ліжок.

Особа, близька до керівництва Могилівської області, підтвердила, що місцева влада має наказ побудувати табір для ПВК "Вагнер" у регіоні. Також інформацію про те, що "вагнерівців" відправлять до білорусі, підтверджують і їхні родичі. Одна з родичок, посилаючись на свого знайомого повідомила журналістам, що підрозділи ПВК "Вагнер", які залишилися в Ростові-на-Дону, направлять до білорусі.

Ще одна співрозмовниця видання розповіла виданню, що її чоловік, який 24 червня перебував у Ростові, повідомив їй про відправку до білорусі "швидше за все", але більше на зв'язок не виходив.

Журналісти звернулися до пресслужби української розвідки за коментарем. 25 червня командувач Об’єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв заявив, що Сили оборони не вважають ймовірним напад найманців із ПВК "Вагнер" з території білорусі.

За його словами, українські війська продовжують нарощувати оборонні засоби. При цьому вони не спостерігають накопичування сил з білоруського боку.

Інформація про нібито можливий наступ найманців ПВК "Вагнер" з білорусі з?явилася після того, як ексочільник Генштабу Великої Британії, генерал Річард Даннатт заявив, що Україна має остерігатися нападу "вагнерівців" з півночі, тому що Євген Пригожин начебто виїхав до білорусі.

Нагадаємо, на росії близько доби тривав бунт "вагнерівців". Увечері 23 червня глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що війська Міноборони росії вдарили по місцю дислокації "вагнерівців" і там нібито загинуло багато найманців. Він анонсував "марш справедливості", додав, що "вагнерівців" 25 тисяч і вони ідуть "розбиратись". А також закликав всіх, хто хоче "заканчівать бєзпрєдєл" долучатись до "маршу".

Міноборони рф назвало заяву про обстріл "вагнерівців" "інформаційною провокацією", водночас проти Пригожина порушили кримінальне провадження за фактом "організації військового заколоту".

Уранці 24 червня президент рф путін у відеозверненні заявив, що Збройні сили росії отримали наказ ліквідувати "заколотників" і назвав події "ударом в спину". Про те, що Пригожин погодився припинити заколот повідомила пресслужба президента білорусі лукашенка. Переговори з Пригожиним вів лукашенко, заявили в його пресслужбі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему