26 Червня 2023
Новини

Справа вбивства Каті Гандзюк: Мангер і Левін отримали 10 років ув'язнення

Справа вбивства Каті Гандзюк: Мангер і Левін отримали 10 років ув'язнення
У справі вбивства відомої херсонської активістки Катерини Гандзюк 26 червня Дніпровський районний суд Києва виніс вирок. 

Про це повідомляє кореспондентка hromadske із зали суду. Підозрювані, Владислав Мангер та Олексій Левін, отримали по 10 років тюрми з урахуванням попереднього ув'язнення.

Також суд задовольнив цивільний позов про компенсацію моральної шкоди на 15 мільйонів гривень. З них по 5 млн отримали батьки Катерини: Віктор та Надія. Вирок Дніпровського районного суду Києва ще може бути оскаржений в апеляції протягом 30 днів з моменту винесення вироку. До цього часу підозрювані продовжать перебувати під вартою.

Прокурор Андрій Синюк просив суд визнати ексголову Херсонської облради Владислава Мангера та помічника депутата облради Олексія Левіна винними і призначити по 10 років позбавлення волі.

Крім того, обвинувачення також просить стягнути з Левіна і Мангера 153 тисячі гривень для відшкодування витрат на залучення експертів, а також компенсацію моральної шкоди у 15 мільйонів гривень родині Катерини Гандзюк. Адвокати просять суд визнати Левіна і Мангера невинними. В останньому слові Левін заявив, що взагалі не знав Катерину Гандзюк і закликав суд максимально розібратися у справі.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року радницю міського голови Херсона та відому активісту Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку. З опіками її доставили до реанімації в обласну лікарню. У Катерини постраждали понад 40% тіла — кислота потрапила їй на спину, голову, руку, око.

Вже наступного дня санітарним бортом Катерину екстренно перевезли до Києва. Упродовж наступних трьох місяців вона перенесла низку складних операцій. Утім організм 33-річної жінки не витримав наслідків хімічних опіків. 4 листопада 2018 року Катерина Гандзюк померла.

За три тижні до смерті під час розмови із журналістами Катерина Гандзюк повідомила, що вважає замовником нападу на неї Владислава Мангера — тоді голову Херсонської облради. 

У прокуратурі казали, що ймовірною причиною нападу на Катерину могли бути її слова про підпал Олешківського лісу на Херсонщині — Гандзюк заявляла, що ліс палять для того, щоб потім продавати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суд, катерина гандзюк
В тему